Carriereswitch

Maak jij de carrièreswitch naar docent?

Je hebt ongetwijfeld al vaker gehoord over het personeelstekort binnen het onderwijs. Vanuit de overheid zijn er al een hoop initiatieven in het leven geroepen om in actie te schieten. Uiteraard zijn wij binnen onze scholen voor voortgezet onderwijs hier al jaren mee bezig, want: ieder kind heeft recht op onderwijs. Wij bieden onze leerlingen graag kwalitatief goed onderwijs en een goede basis in één van de meest cruciale en transformerende fases in een mensenleven: de middelbare school tijd.  Dit is het tijdperk waarin kinderen de overgang maken naar volwassenheid, waar ze ontdekken wie ze werkelijk zijn en waar ze de basis leggen voor hun toekomst. Wil jij daar een bijdrage aan leveren? We gaan graag met je in gesprek!

Als docent binnen VOZVL speel je een essentiële rol in het begeleiden van jongeren op hun reis naar volwassenheid. Je bent meer dan alleen een leraar; je bent een mentor, een gids en een bron van inspiratie. Je staat paraat om kennis over te dragen, maar ook om levenslessen en vaardigheden door te geven die verder gaan dan het klaslokaal.  Je bent er voor de vragen, de twijfels, de successen en de mislukkingen. Je moedigt aan, je luistert en je inspireert. Want in deze cruciale jaren van hun leven, ben jij een onvergetelijk onderdeel van hun reis.

Werken bij VOZVL is werken op een plek waar je jezelf thuis voelt, waar je samen met je collega’s zorgt voor goed onderwijs. Wil je jezelf door ontwikkelen en je kennis en/horizon verbreden? Dan heb je bij ons de mogelijkheid om je werk zo divers te maken als dat bij jou past. Je mag van ons verwachten dat we je ondersteunen in je werk en zaken snel voor je regelen.

En wat betekent dat concreet voor jou?
Als jij een carrièreswitch maakt naar het onderwijs betekent dat, dat je start met het (zelfstandig) lesgeven aan verschillende klassen. Welk vak dit is, is afhankelijk van jouw wensen en onze behoeftes. Denk hierbij aan de vakken Wiskunde, Nederlands, Frans, Biologie, Klassieke talen, Engels, Natuurkunde. Heb je een andere interesse? Geef het gerust aan en wij bekijken graag wat de mogelijkheden zijn!  We hebben mogelijkheden binnen het Lodewijk College in Terneuzen, het Zwin College in Oostburg  en het Reynaert College in Hulst. 

En verder..
Om docent te worden heb je uiteraard bepaalde kennis nodig. Enerzijds gaat het om vakkennis, maar daarnaast ook op pedagogische en didactische vaardigheden. Hiervoor moet je een (HBO) opleiding volgen om een onderwijsbevoegdheid binnen het voortgezet onderwijs te behalen. Dit kan - afhankelijk van jouw vooropleiding - gaan om een traject van 2 tot 4 schooljaren (zonder vertraging). Je behaalt dan een 2e graads bevoegdheid. Daarmee kun je les geven aan vmbo-leerlingen en de onderbouw  havo- en vwo-leerlingen. Voor de havo- en vwo-bovenbouw heb je een 1e graads bevoegdheid nodig. Dit is een masteropleiding  van 2 jaar.  In de meeste gevallen betekent dit dat je 1 avond per week naar school gaat (Rotterdam, Tilburg, Sint-Niklaas, Gent of verder) en hier de lessen volgt. Hetgeen wat je leert kun je meteen in de praktijk brengen tijdens je werk.

Wat bieden wij je

  • Een leuke en uitdagende baan, leuke collega's en de mogelijkheid om carriereswitch te maken richting het onderwijs. Je kunt rekenen op:
  • Een salaris tussen de € 3.301,- en € 5.030,- bruto per maand op fulltime basis. De concrete inschaling is afhankelijk van je huidige salaris en werkervaring;
  • Je krijgt 8,33% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld en indien van toepassing reiskostenvergoeding  (vanaf 8km) en tunnelkostenvergoeding. Daarnaast kun je gebruik maken van het fiets- en computerplan, je krijgt korting op de aanvullende zorgverzekering bij CZ en Aevitae en je kunt gebruik maken van de arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Loyalis. 
  • 100% vergoeding voor je studie en bijbehorende reiskosten;  
  • Lesreductie: het eerste jaar is dit 20% van de werktijd en in het tweede jaar 10% van de werktijd. Je hebt dus meer tijd om je lessen voor te bereiden en het nakijkwerk te doen. Ter indicatie als fulltime docent (40 uur) geeft je - afhankelijk van de locatie tussen de 24-30 lessen. Als beginnend docent gaat hier dus 20% tot 10% vanaf. Zodra de lesreductie afloopt, heb je recht op 90 persoonlijke budgeturen per schooljaar bij een fulltime dienstverband;
  • Pensioen opbouw bij het ABP pensioen, één van de beste regelingen binnen Nederland;
  • Veel vrije tijd: je hebt namelijk alle schoolvakanties vrij. 

Meer weten?
We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken én uiteraard te kijken of er een wederzijdse match is. Is docent toch niet wat je voor ogen had, maar blijft het onderwijs lonken? ook dan zijn er redenen om in ieder geval in contact te blijven. Solliciteer nu en dan spreken we elkaar snel! 

VO Zeeuws- Vlaanderen doet zelf de werving en selectie van kandidaten, dus acquisitie is niet nodig.

Klik op onderstaande actieknop om te solliciteren.

Klik op onderstaande actieknop om te solliciteren.